De aproape 20 de ani, culoarea anului Pantone influențează deciziile de dezvoltare și cumpărare a produselor în diferite industrii, inclusiv în fashion, amenajări interioare și design de produs. 

            Procesul de selecție a culorilor anilor necesită o analiză atentă a tendințelor. Pentru a ajunge la o concluzie în fiecare an, experții în culori Pantone de la Institutul Pantone Color cutreieră lumea căutând noi influențe de culoare. Acestea pot viza industria filmelor, colecțiile de artă , modă, toate domeniile de design (design interior, design de produs)  destinații de călătorie populare, precum și noi stiluri de viață. Influențele pot proveni, de asemenea, din noile tehnologii, materiale, texturi și efecte care influențează culoarea.

La sfârșitul anului trecut , Institutul Pantone Color a ales coraiul cu irizaţii aurii  (Living Coral ) ca fiind culoarea anului 2019 , motivând alegerea astfel :

“Living Coral salută și încurajează o activitate ușoară. Simbolizând nevoia noastră înnăscută de optimism și de dorințe pline de bucurie, PANTONE 16-1546 Living Coral întruchipează dorința noastră de expresie jucăușă”.

                           Culoarea  este caldă și reconfortantă, lucru pe care îl căutăm cu toții în timpul perioadelor de neliniște. Este o culoare îndrăzneață care poate deveni un accent puternic în locuința ta sau să se întrepătrundă cu celelalte nuanțe . Subtonii portocalii pot fi greu de stăpânit, chiar și atunci când au fost reduși în piese de accent de décor, însă cu experiență și dedicare, putem reuși să le îmbinăm armonios. Living Coral poate fi completată cu tonuri creme, albe, păduri palide și gri deschis, care vor completă și tonifică luminozitatea.

                           Dacă dorim să adăugam o simplă tentă a culorii din acest an în camera pe care o proiectam , putem realiza acest lucru cu un simplu obiect de design, cum ar fi un demi fotoliu sau o lampă de design. 

                      Pentru un impact mai puternic, putem să vopsim un perete întreg în Living coral, acesta devenind piesă de rezistență a camerei tale sau putem crea cu ajutorul lui un fundal pentru piese de mobilier pe care dorim să le punem în valoare.

Indiferent de modalitatatea pe care o alegem pentru a insera această culoare optimistă în designul de concept , cu siguranță vom aduce o pată de culoare în amenajrea casei tale. 

Dacă vrei să vezi mai multe idei pentru amenajarea locuinței tale te invităm să vizualizezi galeria noastră de proiecte .

galerie proiecte