2. ECONOMISEȘTI BANI
În ciuda timpului alocat pentru a găși cele mai bune soluții și de a lua cele mai bune decizii spațiul destinat amenajării, la un moment dat vei realiza că unele alegeri nu au fost tocmai potrivite, iar orice ajustare ulterioară te va costă, nu doar timp, ci şi bani. Nuanța aceea turcoaz de pe perete care îți plăcea așa mult parcă nu merge cu acel covor cumpărat sau cu fotoliile existente. Și dintr-o dată, tot ansamblul acela creat de ține parcă devine cu totul altfel decât ți-ai imaginat. Există mai multe variante de a corecta greșelile însă de cele mai multe ori, intervențiile ulterioare vor depăși bugetul alocat inițial și vor crea costuri suplimentare.
Un designer de interior îți va prezența o paleta de culori armonioasă care va lega toate preferințele tale coloristice , fără a încărca prea mult conceptul, se va asigura că toate cerințele tale , atât estetice cât și funcționale, au fost îndeplinite și-ți va preda un set de simulări de imagine cât mai aproape de realitate cu ajutorul cărora tu vei avea o viziune cât mai clară a rezultatului final.
Fie că amenajezi un apartament sau intreaga casă, o sală de meeting sau întreg spațiul de birou, abia când apar problemele îți dai seama că ai nevoie de o echipa specializată. De cele mai multe ori oamenii apelează la specialiștii în design interior în momentul în care sunt cu șantierul în toi și realizează că au ajuns într-un punct în care nu se mai pot descurca.
Un client “smart” apelează din timp la un specialist și întocmesc împreună graficul de execuție astfel încât, la final de lucrare, să fie mulțumit pe deplin de alegerea făcută și amenajarea interioară finalizată.
Colaborarea cu un profesionist potrivit vă poate economisi timp, bani, stres și poate preveni dezastre DIY. Amenajările interioare din ziua de astăzi se bazează pe colaborarea creativă dintre designer și client. Cele mai bune rezultate sunt de multe ori o reflectare directă a unei relații minunate client-designer.
Spațiul pe care toată lumea și-l dorește necesită o atenție sporită și planificarea etapelor cu cea mai mare atenție la detalii. Îți prezentăm în continuare motivele pentru care trebuie să angajezi un designer de interior:
1. ECONOMISEȘTI TIMP
Îți petreci tot timpul pe Pinterest și crezi că știi exact ce vrei însă trebuie să recunoșți, eșți într-un domeniu complet diferit și este necesar un timp de documentare relativ mare pentru a vedea toate ideile de pe internet. Pe lângă asta mai urmează și partea de implementare care s-ar putea să îți mai mai mult timp decât ai crezut inițial și ajungi într-un punct unde realizezi că mai bine apelai la un specialist și reduceai semnificativ timpul petrecut.
Un designer este specializat în a găși cele mai bune soluții pentru amenajarea ta, se va ocupa cap-coadă de conceptul de amenajare, va fi în sarcina lui urmărirea de șantier, va prelua discuțiile cu furnizorii, iar ție îți va rămâne tot acest timp pentru a-l petrece cu familia sau pentru a face lucrurile la care eșți cu adevărat priceput.
3. Economisești energie și resurse
Documentarea, alegerea materialelor, ale finisajelor, culorilor, studiul de piață pentru a găși cei mai buni furnizori, punerea în opera, urmărirea șantierului și discuțiile cu echipele de meșteri, îți vor consuma foarte multă energie iar tu te vei măcina pentru fiecare alegere pe care trebuie să o faci irosind toate resursele. Un designer de interior poate prelua toate sarcinile acestea, oferindu-ți plăcerea de a veni pe șantier doar în vizite periodice pentru a vedea cum proiectul tău se conturează frumos de la o săptămână la cealaltă.
4. Alegerea celor mai bune soluții
Experienta unui designer de interior îl va ajuta să aleagă cele mai bune soluții pentru tine și familia ta. Știe să pună în valoarea anumite zone ale spațiului, să folosească la maxim lumina naturală, să optimizeze resursele și să se încadreze într-un buget alocat fără a face rabat de la calitate. Nu există un mod corect sau greșit de a amenaja o locuință în care sunt îndeplinite nevoile funcționale și stilul de viață. Există doar interpretări diferite ale obiectelor și ale spațiului și modul în care acestea se raportează unul la celălalt.
Există atât de multe probleme care pot apărea pe parcursul unei amenajări, incluzând standarde de siguranță și coduri de construcție, obținerea exactă a formei mobilierului dorit și a detaliilor – toate acestea putând să se traducă în întârzieri majore. Indiferent de tipul de proiect, un designer este familiarizat cu pașii necesari implementării și poate coordona totul, astfel încât întregul proces să se simtă mai raționalizat.
5. Rezultate de calitate
Un specialist cu experienţă colaborează cu echipe competențe cu care poate lucra în diferite etape ale proiectelor sale și care îţi garantează un rezultat de calitate. Oricât de mult te-ai strădui, e greu să compensezi, într-un timp relativ scurt, competenţa unui designer cu ani de experienţă şi pregătire în spate. Chiar dacă ai un simţ al spaţiului şi un bun gust înnăscut , nu este suficient pentru a lucra eficient cu forme, cu volume, cu culori, cu texturi, încât să obţii un ansamblu care să fie bine reglat în cele mai mici detalii și să îți garanteze confortul mult dorit.
6. Proiecte unicate în funcție de preferințele tale.
Un designer de interior îţi poate crea conceptul potrivit pentru că îşi gândeşte soluţiile pornind de la potenţialul spaţiului pe care îl are de amenajat, nu de la modele exterioare și inspirațîi de pe internet. În plus, va avea întotdeauna în vedere cele mai potrivite modalităţi de personalizare a spaţiului în funcţie de nevoile şi personalitatea celui care îl va locui, iar asta garantează originalitatea proiectului final. Rezultatul final va fi unul original .
7. Înțelegerea cerințelor tale și implementarea lor într-un timp scurt
Este esenţiala comunicarea, să descrii cât mai detaliat care sunt aşteptările tale şi care sunt senzaţiile pe care le aştepţi de la noul spaţiu, dar este important să îi asculţi sugestiile şi să ai încredere că propunerile sale apar că urmare a experienţei şi cunoştinţelor pe care le are în domeniu. Un designer de interior va şti mai bine să obţină ceea ce îţi doreşți cu ajutorul unor detalii poate mici , însă de efect. Mai presus de toate, designerul de interior va lucra îndeaproape cu ține pentru a înțelege gustul și nevoile tale, acesta fiind orientat spre satisfacția clientului.
8. Este alegerea inteligentă
Amenajarea sau reamenajarea unui spaţiu este un proiect ale cărui rezultate te vor însoţi mulți ani . Iar spaţiul în care locuieşti sau în care lucrezi, îţi afectează, fără îndoială, starea de spirit şi, în consecinţă, calitatea vieţii. De ce ai vrea să faci compromisuri într-o chestiune care are un atât de mare impact asupra vieţii tale? Nu ar fi mai bine să trăieşți într-un ambient cât mai armonios şi echilibrat, aşa cum numai un specialist în domeniu îţi poate oferi? Sinceritatea, comunicarea deschisă, încrederea și dorința de a vă întinde imaginația sunt cheile pentru a profita la maxim de relația client-designer.
Designerii de interior nu te vor ajuta doar să alegi o culoare pentru un perete sau un model de canapea. Ei au cunoștințe despre modul în care spațiile se folosesc, te pot ajuta prin crearea de lucrări personalizate, reconfigurarea planului interior și crearea de modele 3D astfel încât să poți vizualiza exact cum va arată spațiul finalizat.
Scopul final este să ai o experiență pozitivă și productivă și să ajungi la final de zi în acel loc special amenajat pentru ține pe care să îl poți numi “cămin”.